FAQ


De meest gestelde vragen

"Wordt de moedermelk zo in het juweel gedaan?"

Nee! De moedermelk moet eerste bewerkt worden voor bewaring. Moedermelk die zo in het juweel zou geplaatst worden, zou gaan verzuren en verkleuren.

Via een specifiek proces wordt de moedermelk behandeld, omgevormd tot een soort pasta. Daarna moet dit drogen en en daarna tot een soort poeder verwerkt alvorens het in je juweel geplaatst wordt.

"Hoeveel moedermelk moet ik opsturen? En hoe?"

Voor het maken van een juweel met moedermelk hebben we 10ml moedermelk nodig om makkelijk te kunnen werken. Ook als je meerdere juwelen met moedermelk bestelt, zou dit voldoende moeten zijn. De moedermelk mag vers afgekold, uit de frigo of zelfs diepgevroren zijn. Moedermelk die jaren oud is, kan zelfs nog gebruikt worden voor jouw speciaal juweel. Moedermelk die al eens opgewarmd werd of beschimmeld is, kan echter NIET gebruikt worden!

Verstuur de moedermelk in een goed afgesloten moedermelkzakje of een tube voorzien voor vloeistoffen. Plaats deze nogmaals in 2 goed afgesloten plastiek ziplock zakjes. Stuur geen waardevolle flacons of dergelijke op, wij sturen geen verpakkingen terug. Voeg GEEN papier, zakdoeken, stoffen of andere absoberende materialen toe! Deze nemen eventueel uitgelopen melk op, waardoor deze melk dan niet meer gebruikt kan worden.

Verstuur het pakket met de post in een gewatteerde enveloppe of een doosje. Verstuur moedermelk NIET in een gewone enveloppe!
Het adres waarnaar het pakket verstuurd moet worden, ontvangt u na uw bestelling via e-mail.

Indien het pakket verloren raakt, kan een nieuw staal gevraagd worden.

Indien je in de regio woont, mag je jouw staaltje moedermelk ook langsbrengen, je mag het gewoon in de brievenbus deponeren. Geef een seintje via mail dat je jouw staaltje langsbracht (info@mamzelleaxelle.be).

"Wordt alle opgestuurde moedermelk gebruikt?"

Er wordt 10ml gevraagd voor het geval er in transport wat van de moedermelk zou uitlopen. Voor het effectieve verwerkingsproces wordt net iets minder gebruikt.

Hetgeen overblijft na het verwerkingsproces wordt voor altijd hier bewaard, dit voor het geval er iets fout loopt met het aangekochte juweel of indien er nogmaals een bestelling zou geplaatst worden met dezelfde moedermelk. Eenmaal de melk verwerkt werd, wordt dit niet terug gestuurd. Dan hebben we jouw moedermelk nog op voorraad en moet dit niet opnieuw opgestuurd worden.

"Wordt mijn moedermelk zeker gebruikt voor mijn bestelde juweel?"

Zeker weten! 

Ik behandel jouw moedermelk alsof het de mijne was. En jouw juweel alsof ik het voor mezelf zou besteld hebben.

Het is een kwestie van vertrouwen. Maar de stapel aan gepreserveerde stalen moedermelk spreken boekdelen.

"Kan ik met mijn reeds bewaarde moedermelk nog een juweel bestellen?"

Ja! Absoluut! 

Jouw eerste staaltje moedermelk die verwerkt werd, wordt in poedervorm voor altijd bij Mamzelle Axelle bewaard. Als je dus nog een juweel hiermee zou willen, kan dat perfect (tot het bewaarde poeder op is). 

Wist je dat je bij jouw eerste bestelling met moedermelk een kortingscode krijgt van 20% op je volgende aankoop met zelfde staal!?

"Maak je enkel juwelen met moedermelk?"

Nee hoor! 

Bij Mamzelle Axelle kun je ook juwelen laten maken met as, haarlokjes, navelstreng, een stukje stof die een betekenis had, droogbloemen van een boeket met betekenis,....

"Kan ik melk van meer dan 1 baby gebruiken?"

Ja, dat kan best! Wil je ze samen in 1 juweel verwerken, mix de melk dan al voor het versturen. In totaal is 10ml voldoende. Stuur niet per melk 10 ml op. 

Wil je graag per melkspecimen een juweel? Stuur dan wel 2x 10ml melk op en plaats 2 bestellingen.

Voor de armband Camille, kun je per kuipje een ander moedermelkstaal opsturen.

Twijfel je wat al dan niet kan? Aarzel zeker niet om even een berichtje te sturen!

"Welke materialen worden er gebruikt?"

Bij Mamzelle Axelle wordt er gewerkt met roestvrij staal (RVS), sterling zilver (925) en gold filled (basislegering met een fijne laag 14kt goud over). Voor het plaatsen van de moedermelk, haren, etc. wordt met een soort hars gewerkt.

We opteren voor deze materialen om deze juwelen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. 

De Sterling Silver juwelen hebben een "plating". Dit betekend dat er een glanslaag in (wit/rosé) goud geplaatst wordt over het zilver. Wat kan gebeuren (vooral bij rosé goud, want dit heeft een koperbasis), is dat mensen met een hoge aciditeitsgraag (PH-waarde) in de huid verkleuring of verlies van glans opmerken bij deze juwelen. De laag verdwijnt sneller dan bij wie een lage zuurtegraad heeft. Dit is iets wat op voorhand mogelijks niet geweten is. Indien enige twijfel, neem even contact met ons op voor je bestelt!

"Welke levertermijn kan ik verwachten?"

Het conserveren van moedermelk alsook het handmatig maken van het juweel neemt tijd in beslag. Het gaat over een juweel, een persoonlijk stuk, telkens volledig handgemaakt. 

Qua levering, kan rekening gehouden worden met 8-16 weken, afhankelijk van het gevraagde stuk.
Bepaalde onderdelen van de juwelen worden op maat gemaakt (denk aan een ring), hiervoor kan de levertermijn wat langer duren. Indien er vragen zijn i.v.m. de levering van jouw persoonlijk juweel, neem gerust contact met ons op om de status ervan na te vragen!

Maar vooral: heb even geduld... In ruil krijg je een persoonlijk, prachtig juweel!

"Hoe ontvang ik mijn bestelling?"

De levering gebeurt via Bpost. Het is een brievenbuspakket (uitzonderlijk een groter pakket - afhankelijk van het aantal bestelde juwelen), dus je hoeft niet noodzakelijk thuis te blijven om jouw pakket in ontvangst te nemen. Wanneer jouw zending aangevraagd wordt én nogmaals als je pakket aan Bpost aangeleverd wordt, ontvang je hiervan een mail. De tweede mail bevat jouw persoonlijk track&trace code.

De leveringen vinden telkens plaats van maandag tot vrijdag. 

"Wordt de overschot van inclusies teruggestuurd?"

Stuur nooit teveel van je gewenste inclusies op. Gaat het over moedermelk, dan is 10ml meer dan voldoende. 
Moedermelk wordt niet meer teruggestuurd. De verwerkte variant (in poeder) blijft in bewaring bij Mamzelle Axelle en wordt nooit teruggestuurd.

Indien het over haar, as, bloemen, kleding inclusies gaat, kan een eventueel restje mee teruggestuurd worden samen met je bestelde juweel.

"Kan ik meerdere cadeaubonnen gebruiken op 1 bestelling?

Ja, zeker! 

Je kunt gerust meerdere cadeaubonnen op 1 bestelling gebruiken.

Heb je nog een bedrag over? Geen probleem, deze restwaarde zal verder gebruikt kunnen worden met dezelfde code. Dus hou je cadeaubon goed bij!

"Hoe houd ik mijn juweel mooi?"

Zorg voor jouw tastbare herinnering alsof het een erfstuk was!

Lees even goed onze "care instructies" na.

Bij elke bestelling ontvang je een poetsdoekje voor juwelen en een kaartje met de care instructies.